Satelliet zoeker schwaiger SF70


€ 19,95

Beschikbaarheid: Langere levertijd (Enkele werkdagen)


Omschrijving

Satelliet zoeker uitvoering regelbaar met verlichting LED en geluid.
Voorzien van 6 LEDs voor optimaal afstellen.Acoustisch geluid voor signaal sterkte
Gedetailleerde handleiding
Word geleverd Inclusief Coax kabel met F-connectors

Satelliet zoeker schwaiger SF70

Meer info

Met deze satelliet zoeker, is het een stuk gemakkelijker om de satelliet te vinden die we zoeken. De satelliet zoeker word tijdelijk aangesloten met een korte Coax kabel tussen de LNBF (kop in de schotel) en de satelliet ontvanger.  De satelliet zoeker word gevoedt door de LNBF spanning van de satellietontvanger. De satelliet ontvanger moet dus aanstaan om de satelliet zoeker te kunnen laten werken.

Het beste zet u de satelliet ontvanger op het voorkeur kanaal waar BVN zit, deze zender is ongecodeerd en zal als de schotel juist is uitgericht ook beeld geven.
Bij de satelliet zoeker horen we een pieptoon als we de satelliet ontvanger vervolgens inschakelen, er is verder ook een signaal meter aanwezig waarop we de sterkte af kunnen lezen.

Op de satellietzoeker zit een regelaar om de zoeker goed af te stellen. Er volgt uiteraard pas een beeld op de TV als u de juiste satelliet heeft gevonden. In de meeste gevallen zoekt u de Astra 1 op 19 graden Oost die ongeveer in het zuiden te vinden is.
De elevatie op de achterkant moet wanneer we in Nederland verblijven ongeveer op 30 graden staan.

Houd er dus rekening mee dat niet alle satellieten even hoog aan de horizon liggen. De satellieten die wij zoeken zijn in een baan rond de evenaar gepositioneerd. De meest zuidelijke satelliet zit vanuit Nederland gezien op ruim 30 graden, terwijl de Oostelijke en Westelijke satellieten veel lager liggen. Het kan dus zijn dat u de schotel een stukje hoger of lager moet zetten als er wel een hoger signaal zichtbaar en hoorbaar is maar er geen beeld verschijnt. Vervolgens zoekt u weer langzaam van oost naar west tot er weer een duidelijk hoger signaal verschijnt.