Satelliet ontvangers

Naast ontvangers met een ontvangst  tuner zijn er ook zogenaamde twin tuners. Dit zijn satellietontvangers welke gelijktijdig een of meerdere programma’s kunnen opnemen, terwijl u naar een ander programma kijkt. Het is in dat geval wel vaak noodzakelijk dat deze satellietontvangers  worden aangesloten met 2 coax kabel op de schotelantenne. Bijvoorbeeld een duo lnb met 2 aansluitingen.  Of schotel met twin lnb’s en  diseqc switches.

De huidige generatie satellietontvangers die nu te koop zijn, zijn voor het merendeel Mpeg 4 geschikt. Dat wil zeggen dat deze satellietontvangers HD uitzendingen weer kunnen geven. Dat is nu ook nodig daar meer en meer Tv zenders via satelliet uitsluitend nog in HD te ontvangen zijn. Deze satelliet Tv kanalen zijn alleen nog beschikbaar via de Astra 3 23,5 oost in Mpeg4.


Willen we optimaal van Tv HD uitzendingen via satelliet genieten  heeft u een plasma, LED of LCD scherm full HD met een HDMI aansluiting nodig. Het is wel zo dat wanneer u een ouderwetse beeldbuis tv heeft, waar alleen een scart aansluiting opzit, u wel de HD uitzendingen via een HD ontvanger met scart aansluiting kunt zien. De beeld kwaliteit is dan uiteraard niet in HD, maar wel al zichtbaar beter dan met een standaard SD ontvanger.

Welke satelliet ontvanger willen we? De keuze is vaak niet zo moeilijk, wanneer u weet wat u wilt! Een eenvoudig te bedienen standaard Seca Mediaguard satellietontvanger geschikt voor HD ontvangst, bijvoorbeeld de M7 CDS EVO MZ 102 HD. Een vaste schotelantenne gericht op de Astra 1 en Astra 3 met een Duo Lnbf ,en we zijn al een heel eind op weg.  Dit levert namelijk al ruim 200 TV zenders en evenveel Radio zenders op in een perfecte beeld en geluid kwaliteit. Waaronder alle bekende Nederlandse publieke, diverse regionale en commerciële Tv en Radio zenders. Dit natuurlijk wel in combinatie met een CanalDigitaal abonnement.  

 

Gangbare satellietontvangers zijn geschikt voor een Canaldigitaal fastcan, handmatige, blind scan of automatische kanaal zoek functie. Zodat deze voor een hele reeks van satellieten gebruikt kunnen worden, en daardoor beter geschikt zijn voor multi satelliet ontvangst. Hier geldt weer, laat u goed voorlichten voordat u tot koop overgaat! Ontvangers zoals de Denson DS1010 v4 en de Edison picollo zijn goed toegerust voor deze taken. Geschikt voor zowel Canaldigitaal als Joyne.

Bovenstaande satelliet ontvangers zijn voorzien van veel extra mogelijkheden. Deze satellietontvangers zijn veelal geschikt om meer satellieten te ontvangen dan alleen de stadaard Astra 1 en de Astra 3. Zij  kunnen ook satellieten ontvangen zoals de Astra 2/Eurobird 9, diverse Eutelsat en intelsat satellieten, mits we daarbij wel de juiste schotelantenne nemen!

Plaatsen we in deze ontvangers de juiste Joyne, Canaldigitaal, TV Vlaanderen of Telesat module, zijn hier diverse abonnementen mee mogelijk. 

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 23

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 23

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Stel een Aflopende Directie in