Satelliet ontvangers

Naast ontvangers met een ontvangst  tuner zijn er ook zogenaamde twin tuners. Dit zijn satellietontvangers welke gelijktijdig een of meerdere programma’s kunnen opnemen, terwijl u naar een ander programma kijkt. Het is in dat geval wel vaak noodzakelijk dat deze satellietontvangers  worden aangesloten met 2 coax kabel op de schotelantenne. Bijvoorbeeld een duo lnb met 2 aansluitingen.  Of schotel met twin lnb’s en  diseqc switches.

De huidige generatie satellietontvangers die nu te koop zijn, zijn voor het merendeel Mpeg 4 geschikt. Dat wil zeggen dat deze satellietontvangers HD uitzendingen weer kunnen geven. Dat is nu ook nodig daar meer en meer Tv zenders via satelliet uitsluitend nog in HD te ontvangen zijn. RTL 8 en Veronica Disney zijn hier een voorbeeld van. Deze satelliet Tv kanalen zijn alleen nog beschikbaar via de Astra 3 23,5 oost in Mpeg4.

Nu al  verhuizen veel Canaldigitaal zenders van de Astra 1 19 graden oost naar de astra 3 23,5 graden oost.

Willen we optimaal van Tv HD uitzendingen via satelliet genieten  heeft u een plasma, LED of LCD scherm full HD met een HDMI aansluiting nodig. Het is wel zo dat wanneer u een ouderwetse beeldbuis tv heeft, waar alleen een scart aansluiting opzit, u wel de HD uitzendingen via een HD ontvanger met scart aansluiting kunt zien. De beeld kwaliteit is dan uiteraard niet in HD, maar wel al zichtbaar beter dan met een standaard SD ontvanger.

Welke satelliet ontvanger willen we? De keuze is vaak niet zo moeilijk, wanneer u weet wat u wilt! Een eenvoudig te bedienen standaard Seca Mediaguard satellietontvanger geschikt voor HD ontvangst, bijvoorbeeld de M7 CDS EVO MZ101 HD + Viaccess Orca CDS Smartcard. Een vaste schotelantenne gericht op de Astra 1 en Astra 3 met een Duo Lnbf ,en we zijn al een heel eind op weg.  Dit levert namelijk al ruim 200 TV zenders en evenveel Radio zenders op in een perfecte beeld en geluid kwaliteit. Waaronder alle bekende Nederlandse publieke, regionale en commerciële Tv en Radio zenders. Dit natuurlijk wel in combinatie met een CanalDigitaal abonnement.  

Het is zo dat de CanalDigitaal Mediguard gecertificeerde satellietontvangers  veelal beperkt zijn door de CanalDigitaal software die in deze ontvangers gebruikt word. Zenders informatie zoals: frequentie, satelliet positie, en al dan niet gecodeerd, worden niet weergegeven. Zenders hernummeren is al helemaal niet mogelijk. Alleen het aanmaken van favorieten lijsten. 

 

Canaldigitaal CanalDigitaal beheerst deze Philips Mediaguard CanalDigitaal gecertificeerde satelliet ontvangers middels een zogenaamde "forced update"  Dit houd in dat software automatisch via satelliet in de satellietontvanger geladen word  zonder dat u daar invloed op hebt. Meestal is dat handig maar niet altijd! 

Bij andere merken satellietontvangers waaronder diverse Rebox en SAB kunnen we software via een USB stick of netwerk in de ontvanger laden. Ook het terugzetten van eerdere software versie is mogelijk. 

Ook is het niet altijd mogelijk programma's ver vooruit te programmeren. Terwijl dit op SAB en Rebox ook buiten de EPG gids om kan. Willen we meer vrijheid met de indeling en sortering van de TV en Radio kanalen, meerdere programma's tegelijkertijd opnemen. 

Satellietontvangers met meer mogelijkheden.

Deze satellietontvangers zijn geschikt voor een Canaldigitaal fastcan, handmatige, blind scan of automatische kanaal zoek functie. Zodat deze voor een hele reeks van satellieten gebruikt kunnen worden, en daardoor beter geschikt zijn voor multi satelliet ontvangst. Hier geldt weer, laat u goed voorlichten voordat u tot koop overgaat! Ontvangers zoals de Rebox RE 8220 HD PVR, Rebox  RE 4220 zijn goed toegerust voor deze taken. 

Rebox  satelliet ontvangers zijn satelliet receivers die voor diverse markten in Europa en daarbuiten zijn ontwikkeld en voorzien van veel extra mogelijkheden. Deze satellietontvangers zijn veelal geschikt om meer satellieten te ontvangen dan alleen de stadaard Astra 1 en de Astra 3. Zij  kunnen ook satellieten ontvangen zoals de Astra 2/Eurobird, Eutelsat, Nilesat, Arabsat,  Hispasat, Turksat , Altlantic bird en ga zo maar door. Mits we daarbij wel de juiste schotelantenne nemen. 

Plaatsen we in deze ontvangers de juiste Canaldigitaal, TV Vlaanderen of Telesat kaart, zijn hier diverse abonnementen mee mogelijk. 

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 23

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 23

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Stel een Aflopende Directie in