Ziggo

Ziggo is een innovatieve  leverancier van (digitale) televisie en radio, internet en telefonie via de kabel. Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Ziggo bedient circa 3,1 miljoen huishoudens, 1,5 miljoen breedband internetklanten, 1,8 miljoen afnemers van digitale televisie en 1, 2 miljoen telefonieabonnees.

Ziggo levert  producten en diensten voor de klein- en groot zakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden.

Het netwerk van Zigo bestaat per klantverbinding voor 98% uit glasvezel, tot op gemiddeld 300 meter van de voordeur van hun klanten. Daarmee heeft Ziggo het grootste glasvezelnetwerk van Nederland met een constante capaciteit per aansluiting van 3-4 Gbit/s. Met dit toekomst vaste netwerk bieden zij klanten nu en in de voorzienbare toekomst uiteenlopende producten en diensten.

De onderneming is eigenaar van een next-generation-netwerk waarmee het mogelijk is om de bandbreedte te leveren voor alle toekomstige diensten die thans worden verwacht. Het verzorgingsgebied - met sterke regionale bases - strekt zich uit over het grootste gedeelte van Nederland.

Verzorgingsgebied en Locaties
Het verzorgingsgebied van Ziggo bestrijkt twee derde van Nederland. De grootste gemeentes in het Ziggo verzorgingsgebied zijn Den Haag, Utrecht, Tilburg, Groningen, Breda, Enschede, Amersfoort, Haarlemmermeer, Den Bosch, Zoetermeer, Maastricht, Leiden, Zwolle, Ede, Deventer, Sittard-Geleen en Delft.

Televisie
Ziggo biedt zijn klanten 3 pakketten waarin zowel digitale als interactieve televisie zijn opgenomen. Met de aanschaf van een ontvanger (digitaal, HD of interactief) bepaalt de klant zelf hoe en in welke kwaliteit hij TV wil kijken. Daarnaast bieden zij een aantal aanvullende digitale pakketten, zoals HBO, Eredivisie Live, Film1 en Sport1. Klanten kunnen bovendien in en om het huis live tv kijken op een smartphone of tablet.

Telefonie
Zij bieden hoogwaardige telefoniediensten aan in drie pakketten: Telefonie Z1 Basis, Telefonie Z1 VolopBellen Avond en Weekend Telefonie Z1 VolopBellen Altijd. Met de VolopBellen diensten kun je voor een vast bedrag onbeperkt bellen naar vaste nummers in Nederland.

Internet
Ziggo heeft ruim 1,7 miljoen breedband internet klanten(informatie 2012). Met de implementatie van EuroDocsis 3.0 hebben zij de internetsnelheden aanzienlijk verhoogd, tot 120 Mbps.

Alles-in-1 (Bundels)
Ziggo biedt zijn klanten verschillende bundelopties aan. Zo heeft de klant de mogelijkheid om televisie-, breedbandinternet- en telefoniediensten in één productpakket af te nemen.