CanalDigitaal

CanalDigitaal is in Nederland provider/aanbieder van Nederlandse digitale Radio en televisie via satelliet. Hiervoor is een schotelantenne installatie noodzakelijk welke geschikt is voor ontvangst van de Astra 3 op 23,5 graden oost en Astra 1 19 graden oost.

CanalDigitaal Nederland maakt het mogelijk via een schotelantenne de Nederlandse publieke en commerciële zenders te ontvangen. Waarbij de mogelijkheid bestaat diverse aanvullende abonnementen te nemen op diverse internationale film, sport en thema zenders. Wel moeten we natuurlijk een schotel installatie bezitten of aanschaffen om hier gebruik van te kunnen maken, bovendien moet deze satellietontvanger ook geschikt zijn om de Nederlandse zenders te kunnen ontvangen.

Canaldigitaal biedt diverse pakketten aan inclusief internet. De Ontvangst van TV en radio zenders gaat via een schotelantenne maar de internet verbinding vindt plaats via de bestaande ADSL(telefoon) lijn. Dus laat u niet misleiden dat alles via satelliet binnenkomt!! De snelheid van u internet verbinding is dus afhankelijk u locatie.

 

De Radio en TV zenders die gratis te ontvangen zijn waaronder: BVN (het beste van Nederland) ARD, ZDF, CNN, BBC 1-2-3-4, ITV 1-2-3, Channel 4 - 5 en honderden andere kanalen kunt u zonder CanalDigitaal kaart en abonnement ontvangen. Ook diverse Nederlandse radio stations zijn vrij te ontvangen. CanalDigitaal lijkt soms de indruk te wekken bij diverse pakket overzichten en aanbiedingen, dat diverse FTA "free to air" zenders in diverse CanalDigitaal abonnementen verpakt zit.  Dit is dus niet het geval. FTA ( free to air) zenders zijn zonder abonnement en zelfs zonder CanalDigitaal kaart te ontvangen met een geschikte satelliet ontvanger. 


    

 

Doordat de footprint op de Astra 3 23,5 oost  grote delen van Europa bestrijkt, is het technisch gezien ook mogelijk de Nederlandse publieke en commerciële radio en TV programma's daar te ontvangen. Eerst zat Canaldigitaal op de Astra 1 19 graden oost. Maar het grootste gedeelte van deze zemders is nu inmiddels verhuisd naar de astra 3 23,5 oost.
Op de linker afbeelding kunnen we duidelijk zien welke schoteldiameter we in Europa nodig hebben. 


De Getallen in de afbeelding geven de sterkte weer in EIRP
Het getal 51 staat voor een schotelantenne van minimaal 50 cm.
47 staat voor een diameter van  65 tot 85 cm.
45 staat voor een schotelantenne diameter van 85 tot 105 cm.
43 staat voor een schotelantenne diameter van 105 tot 135 cm
Dit zijn indicaties!

Ik heb meer satelliet ontvangers en dus ook meer abonnementen.

Wanneer u beschikt over meerdere satellietontvangers kunt u gebruik maken van korting op uw 2e en/of 3e zenderpakket. 

Hoe registreren we een nieuw canaldigitaal abonnement? 
Een nieuwe M7 cam module of M7 settopbox van CanalDigitaal zal pas werken wanneer deze is geactiveerd. Dit kan pas wanneer de schotel antenne is uitgericht en u beeld heeft op omroep Drente. Deze is meestal te vinden op kanaal 76. Dan mogen we ervan uitgaan dat de schotel goed uitgericht is op de astra 3 23,5 oost. Dit is de satelliet waar nu de Canaldigitaal zenders te ontvangen zijn. Het activatie signaal wordt via  satelliet gestuurd. Vergeet niet na activatie het CanalDigitaal abonnemnet online te registeren! Abonnementen zijn volgens Canaldigitaal nu ook te registreren op een buitenlands adres!Hoe activeren we een bestaande CanalDigitaal kaart als deze het niet meer doet?
U dient minimaal een half uur uur per maand de ontvanger op een Nederlandse zender af te stemmen, bijvoorbeeld Nederland 1, RTL 4, SBS 6 of een van de andere Nederlandse zenders. Gebruikt u namelijk de ontvanger 2 maanden of langer of helemaal niet, dan moet de kaart opnieuw heractiveert worden. Is het noodzakelijk de kaart te activeren stem dan een half uur af op kanaal 14: CanalDigitaal Info & Nieuws.
Zap ondertussen niet naar een andere zender. De kijkrechten worden dan ververst. Na een half uur zap je naar een zender in je abonnement om te controleren of je kijkrechten ververst zijn.
Een aanvraag voor een heractivatiesignaal via onderstaande functie is dan niet nodig! Lukt deze procedure niet! Het aanvragen voor heractiveren kan ook hier

De informatie hier weergegeven is louter informatief en ter indicatie, voor actuele informatie raadpleeg de website van CanalDigitaal.