April 2011.
Wat te doen wanneer u een Topfield satellietontvanger zenders hebt laten zoeken, en bij het zoeken wel SBS6 en NET5 voorbij ziet komen, maar deze vervolgens niet terug kunt vinden in u lijst!!
Waarschijnlijk heeft u dan al een lijst van meer dan 1000 kanalen  in het geheugen staan. In dat geval komt het voor dat er een aantal zenders in de lijst voorkomen met gelijke parameters welke NET5 en SBS6 gebruiken!

 

Topfield satelliet ontvangers waaronder de TF3000CIenTF5000CI, maar ook diverse andere merken, denken daar bij dat deze zenders (onder een andere naam waarschijnlijk) al in de lijst staan. En slaat deze gevonden zenders vervolgens niet op bij een zoekactie!

 

Wat u het beste kunt doen is eerst alle TV zenders van de Astra 1 satelliet verwijderen met de optie zenders sorteren. Laat daarna de satellietontvanger alle zenders nieuw zoeken. Wanneer u het eerst de Nederlandse zenders wilt inladen doe dan het volgende:
Ga naar menu-installatie-zenders zoeken,
en selecteer boven de Astra satelliet.
Selecteer daaronder bij zoekmodus "handmatig zoeken
Vul bij frequentie in: 12.515
Symbolrate: 22.000
En bij polarisatie: Horizontaal.
Selecteer bij netwerkzoeken Aan.
Start zoeken.

 

De Satellietontvanger vind nu de meeste belangrijke Nederlandse zenders in een keer. Het is mogelijk op deze manier alle Nederlandse zenders handmatig te vinden. Daarna kun je eventueel de satellietontvanger nog automatisch alle vrije kanalen laten zoeken.
Kies dan bij zoekmodus automatisch
zet netwerk zoeken uit.
Selecteer bij FTA/gecodeerd alleen FTA.


Zodat de satellietontvanger alleen vrij kanalen opslaat. De Nederlandse zenders waar we een Canaldigitaal kaart voor nodig hebben zijn immers al allemaal opgeslagen.
Voor een zenders overzicht met alle gegevens kijk hier