Nu ook veel andere regionale zenders naar Mpeg 4
Vanaf 7 Januari 2014 zijn ook Omroep Friesland, Tv noord,Tv oost, en Tv Gelderland in verband met omroep bezuinigingen in MPEG 4 gaan uitzenden. Bovengenoemde regionale zenders Omroep Friesland, Tv noord,Tv oost, en Tv Gelderland blijven wel ongecodeerd te ontvangen. Hiervoor is dus geen abonnement bij CanalDigitaal noodzakelijk. En dat is dan weer mooi meegenomen.


In de praktijk komt het er dus op neer dat wanneer u deze zenders niet meer kunt ontvangen, en dat laatst nog wel kon. U een HD (Mpeg4) satellietontvanger nodig heeft  zoals de Rebox RE4210, SAB Titan 1 FTASC, en de M7 801.

Een MPEG4-ontvanger is in staat om HD-signalen weer te geven. Dat wil niet zeggen dat de omroepen ook in HD gaan uitzenden. Dit is namelijk veel duurder. MPEG-4 levert wel een hogere kwaliteit op. En de regionale omroepen gebruiken daardoor minder bandbreedte. Door deze nieuwe techniek toe te passen kunnen de regionale publieke omroepen geld besparen.  L1, AT5 en omroep Brabant zijn al eerder overgegaan naar Mpeg4. Deze zenders zijn gecodeerd, en alleen te ontvangen zijn met een CanalDigitaal Familie abonnement.