Op dit moment zijn de Nederlandse publieke omroep (NPO) in combinatie met een geregistreerde CanalDigitaal smartcard gratis via de satelliet te ontvangen. Als gevolg van bezuinigingen bij de publieke omroep kan hier in Augustus 2014 verandering in komen.  

 

De Nederlandse publieke omroep betaalt op dit moment voor de doorgifte van haar zenders via de satelliet. Dit contract met Canaldigitaal loopt op 1 augustus af. Zoals het er nu uitziet kunt u in ieder geval tot 1 augustus 2014 met een geregistreerde Canaldigitaal kaart nog gratis kijken naar Ned. 1-2-3.

 

Het kan dus zijn dat de Nederlandse publieke omroepen met ingang van 1 augustus 2014 niet meer gratis via de satelliet te bekijken zijn. De NPO zenders blijven in dat geval wel te ontvangen met een betaald zenderpakket (abonnement).

 

Alle FTA zenders zoals BVN blijven na 1 Augustus in ieder geval wel gewoon te ontvangen. Al zijn er wel satellietontvangers zoals de DSR serie van Philips waar de kaart van Canaldigitaal wel in de ontvanger moet blijven zitten. Anders blijft de ontvanger maar zeuren dat er geen kaart in de ontvanger zit! Kijk hier voor een overzicht van alle gratis te ontvangen zenders via de astra 1 19 graden oost. FTA zenders

Voor meer informatie kijk ook hier