De Inverto Scena 5M HD satellietontvangers Type 5650S en 5550S hebben sinds er door Canaldigitaal wijzigingen zijn aangebracht op transponder 12.129 8Qpsk, problemen met zenders die op deze transponder uitzenden. Hieronder Oranje TV, Golf 1, film 1. Het blijkt een software probleem te zijn. Oplossing is de 1.76 software release te downloaden en te instaleren daarna is het probleem opgelost.

Procedure voor de Scena5 type IDL5550S download hier de software.
Zet de software versie " RELEASE_spearsat_v1_0_1_76.bin" op een LEGE usb stick. Schakel de satellietontvanger aan de achterkant uit. Steek de usb stick in het usb slot aan de achterkant houd nu de + toets aan de voorkant ingedrukt terwijl u de satellietontvanger aan de achterkant weer inschakelt . De Satellietontvanger begint nu met de update.

Procedure voor de Scena5 type IDL5650S download hier de software.
Zet de software versie"RELEASE_spear7101_v1_0_1_76.bin" op een LEGE usb stick. Schakel de satellietontvanger aan de achterkant uit. Steek de usb stick in het usb slot aan de achterkant en maak het klepje aan de voorkant open. Druk nu de toets UP(pijltje naar boven) in en houd deze ingedrukt. Schakel nu de satellietontvanger aan de achterkant in terwijl u de toets ingedrukt houd. De Satellietontvanger begint nu met de update.