M7 Group S.A – de Luxemburgse eigenaar van Canaldigitaal stopt met de Irdeto codering. Irdeto is één van de vier coderingsnormen die CanalDigitaal heeft gebruikt.

Deze Irdeto codering is in Nederland in gebruik sinds 1996 digitale televisie in gebruik werd genomen toen nog opererend onder de naam Multichoice  een aantal jaren later maakte men de overstap van de eerste naar de tweede versie van het van oorsprong Nederlandse coderingssysteem. CanalDigitaal stapte naar de tweede versie van de Irdeto codering over omdat de daarvoor gebruikte codering ten prooi van hackers was gevallen.

Al enige jaren geleden maakte CanalDigitaal bekend dat men de Irdeto codering ging uit faseren. Daartoe voerde de televisieaanbieder een actief beleid. Er kon bijvoorbeeld al lang geen nieuw abonnement meer afgesloten worden wanneer men de Irdeto codering wil gaan gebruiken. Ook nieuw toegevoegde televisie- en radiozenders worden al lang niet meer met de Irdeto codering voorzien. Hierdoor heeft de abonnee die van de Irdeto codering gebruik maakt minder televisie- en radiokanalen beschikbaar dan wanneer men van de Mediaguard3 of Nagravision codering gebruik maakt.