De BBC gaat naast ITV 1 HD en BBC 1 en 2 HD diverse extra zenders in HD uitzenden via de satelliet. Alle zenders zijn net als de reeds bestaande BBC en IT zenders vrij te ontvangen dus abonnement Canaldigitaal niet noodzakelijk. Het gaat hierbij om BBC News HD, BBC ThreeHD, BBC Four HD, CBBC HD en Cbeebies HD.
Begin 2014 zal de BBC haar nieuwszender (de binnenlandse variant BBC News) evenals de gecombineerde kanalen Cbeebies/BBC Three en CBBC/BBC Four in HD-kwaliteit gaan doorgeven via het Britse freeview-platform via de bekende Astra 2-satelllietpositie 28,5 garden oost
Het besluit van de BBC om de vijf zenders, naast de al bestaande BBC One HD en BBC Two HD in HD uit te gaan zenden, houdt ongetwijfeld in dat de schotelbezitter aan het langste eind trekt. Kabelmaatschappijen als Ziggo of Telenet geven zelf de HD-varianten nog niet door of slechts één daarvan. Iedere kijker, of dit nu free to air of in combinatie met TV Vlaanderen ofCanalDigitaal zal zijn, zal de HD-zenders kunnen ontvangen. De enige voorwaarde daarvoor is - behalve uiteraard een HD-decoder - dat de schotel mede geschikt is voor ontvangst van 28 graden oost (naast de bekende 23,5 en 19,2 oost posities).
Bron: http://www.totaaltv.nl