M7 Group S.A canaldigitaal heeft meer transponders op de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost van QPSK naar 8PSK omgezet. Deze transponders worden door CanalDigitaal en TV Vlaanderen gebruikt. Om dit moment is dat al voor een groot deel gebeurt.

Het kan dus zijn  dat u een aantal HD zenders niet mer ontvangt.
Nieuw kanalen instaleren is dan ook het advies. Bij sommige oudere satellietontvanger zoals de Topfield TF7700 moet dit handmatig gebeuren, bij een automatische zoekfunctie zal deze niet de juiste frequenties en instellingen in zijn data base hebben zitten, en zal dan ook niet alle HD zenders vinden.
Heeft u satelliet ontvanger een fastcan functie gebruik deze dan. De kanaal lijst word daarbij automatisch geüpdatet. In sommige gevallen moet u eerst het apparaat op fabriek instellingen zetten. Daarna "fastcan" kiezen om da HD kanalen weer in beeld te krijgen.

Door het omzetten van de uitzendmodulatie wordt meer bandbreedte op een transponder gegeneerd. Deze kan worden ingezet om het zenderaanbod uit te breiden of bestaande zenders in een betere beeldkwaliteit uit te zenden. Het omzetten van de uitzendmodulatie van QPSK naar 8PSK kan alleen worden uitgevoerd op transponders die van de DVB-S2 uitzendtechniek gebruik maken.

Totaal 8PSK transponders naar vier
In de nacht van 19 op 20 november zijn transponder 208 die via de frequentie 11.856 GHz V te ontvangen zijn naar 8PSK omgezet. Op deze transponder zijn onder meer de HD-kanalen Ned1 HD, RTL4 HD en RTL8 HD te ontvangen. In de nacht van 21 op 22 januari 2013 word transponder 225 op de frequentie 12.188 GHz Homgezett. Op deze transponder zijn de HD-kanalen TL7 HD, RTL5 HD, Net5 HD, Een HD, Canvas HD, Veronica HD/Disney HD en Ned3 HD te ontvangen. Na het omzetten naar 8PSK zijn de nieuwe uitzendparameters van de transponders 27500 - 2/3 - DVB-S2 - 8PSK.

8PSK heeft voor- en nadelen
Het voordeel van het gebruik van 8PSK is dat er efficiënter met de beschikbare bandbreedte op een transponder wordt omgegaan. In het geval van de transponders die M7 Group S.A op de ASTRA3-satelliet gaat gebruiken komt er iets minder dan 10 Mbit/s extra bandbreedte per transponder beschikbaar die voor extra televisiezenders gebruikt kunnen worden. Het nadeel is echter dat er sprake van een iets mindere ontvangst is. M7 Group S.A probeert dit in de perken te houden door een ruime FEQ-waarde van 2/3 te gaan gebruiken. De vraag blijft echter of er voldoende regenreserve in de ontvangst over is bij gebruik van de door CanalDigitaal en TV Vlaanderen als multisat-oplossing aangeboden 45 cm kleine Triplesat schotelantenne. Sattv advies, gebruik voor multisatelliet ontvangst de Visiosat bisatelite schotel