Mei, 2011.
Na de laatste actie van CanalDigitaal, waarbij diverse zenderwijzigingen hebben plaatsgevonden, zijn er diverse satellietontvangers waaronder veel Canaldigitaal gecertificeerde satellietontvangers, welke geen geluid/signaal meer geven bij het selecteren van een radio station of TV zender. Ook kan het zijn dat er diverse TV zenders zoals, Net 5 en SBS6, geen beeld en geluid geven, (geen signaal).
Een nieuwe zenderzoek opdracht waaronder een CanalDigitaal Fastcan zal dit probleem vaak niet verhelpen.

De beste remedie is eerst de satellietontvanger op fabrieksinstellingen zetten en daarna de zenders opnieuw te installeren.
De optie Fastscan of snel zoeken, download de Canaldigitaal zenderlijst met alle wijzigingen.

Bij satellietontvangers welke niet over een Fastcan of snel zoek functie CanalDigitaal beschikken, is het raadzaam eerst alle zenders te wissen welke geen signaal, geluid of beeld geven en daarna de satellietontvanger naar nieuwe zenders laten zoeken. De zenders zullen daarna weer onderaan in de zenderlijst verschijnen. Met de optie zenders sorteren kunnen deze op hun oorspronkelijk plaats worden teruggezet. Zenders die niet automatisch worden gevonden zullen handmatig moeten worden gezocht met behulp van de benodigde parameters zoals frequentie polarisatie enzovoort. Een actuele zenders lijst met alle gegevens vind je hier: Astra1 astra3