CanalDigitaal stopt in 2016 met doorgeven van de populaire Nederlandse zenders in SD-kwaliteit (via de satelliet Astra 19,2 oost).

 

Aan zenderpakketten die alleen beschikten over SD-versies van deze Nederlandse zenders (NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6, Net5 ) zijn eind 2015 al de HD-versies toegevoegd. Deze zijn te ontvangen via ASTRA 23,5 oost.

 

Om straks geen programma te missen en geen meldingen te krijgen, raden wij u aan om zo snel mogelijk de SD-zenderlijst te vervangen door de HD-zenderlijst. Abonnement op de Canaldigitaal HD zenders is in dat geval wel noodzakelijk.

 

Blijft u naar de SD-zenderlijst kijken? dan krijgt u straks een melding te zien die door uw tv-beeld loopt, anderhalve maand later gevolgd door een stilstaand beeld met tekst en vervolgens een zwart beeld.

 


RTL 7 en Net5 stoppen op astra 1 19 graden oost al op 22 maart 2016
NPO 3 en RTL 5 stoppen op 17 mei 2016

 


Het is dus zaak u installatie geschikt te maken voor de toekomst en er voor te zorgen dat u schotel in staat is ook de HD uitzendingen via de astra 3 positie 23,5 graden oost te ontvangen. Een HD geschikte satellietontvanger en abonnement zijn daar voor nodig.

Bel of mail voor meer informatie.