Multiswitch

We kennen al diverse Lnb's, zoals de normale lnb, duo lnb en octo lnb waar we meerdere satellietontvangers op aan kunnen sluiten, zodat we op de verschillende satellietontvangers een programma kunnen selecteren zonder dat de andere gebruiker hier last van heeft.

Maar wat te doen als er meer dan 8 TV toestellen in huis staan, bijvoorbeeld in een appartementen complex? In dat geval maken we gebruik van meerdere schotels! Of van de zogenaamde multiswitch. Dit is een switch, waarin we een of meerdere satellieten gelijktijdig voorzien van alle signalen die van een of meer satellieten afkomstig zijn. Door deze voorziening is het mogelijk een bijna onbeperkt aantal satellietontvangers aan te sluiten, die onafhankelijk een programma kunnen selecteren op een willekeurige satelliet. Dit komt met name voor in de grotere huishoudens, appartementen complexen, bedrijven en instellingen.

 
 

 

Multiswitch toepassingen zijn dus vooral interessant, wanneer er meerdere satellietontvangers op één schotel moeten worden aangesloten. Wanneer nu op alle toestellen onafhankelijk van elkaar moet kunnen worden gekeken, komt bij elk TV toestel een satellietontvanger te staan. Of een TV met geïntegreerde satelliet ontvanger (DVB-S)

Bijvoorbeeld wanneer men de Astra 1 op 19 graden Oost en de Astra 3 op 23,5 graden Oost wenst te ontvangen, word in dat geval de multiswitsch aangesloten met 8 Coax kabels op de schotelantenne. Het is dan mogelijk alle (Nederlandse) zenders te ontvangen, die bijvoorbeeld op de beide satellieten beschikbaar zijn. Het ook mogelijk nog meer satellieten te ontvangen. In dat geval worden er meerdere quatro Lnb's in een of meerdere schotels gemonteerd.

 
   Links een voorbeeld van een GSO centrale schotel installatie waar meer dan 80 huishoudens in een appartementencomplex op zijn aangesloten.

Met deze installatie worden 4 satelliet posities ontvangen. De multiswitches zijn geïnstalleerd in een centrale ruimte. Van uit deze centrale  ruimte worden alle gebruikers individueel aangesloten.


Onderdelen 1 tot 9 van totaal 12

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 12

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Stel een Aflopende Directie in