Modulators

Modulators worden gebruikt om een audio/video signaal om te zetten naar een VHF of UHF signaal.  Voor bijvoorbeeld het doorgeven van video en of audio signaal in een nieuw of bestaand netwerk kabel TV netwerk.

Toepassingen voor een modulator zijn o.a.: satellietontvanger, DVD speler, bewaking camera of een ander medium in een bestaand cai netwerk opnemen. De satelliet ontvanger of dvd speler word in dat geval  vaak aangesloten op de modulator met een scart kabel of audio/video cinch(tulp) stekker. De signalen van bijvoorbeeld de afstandsbediening kunnen draadloos doorgegeven worden door gebruik te maken van een powermid (infrarood extender zie ook rubriek toebehoren) zodat we niet iedere keer naar de meterkast hoeven te rennen om een andere programma te kiezen!

Een modulator word ook toegepast om bijvoorbeeld het beeld van een bewaking camera  te koppelen in een coax netwerk.
Dit kan dus ook in het bestaande cai kabel tv netwerk worden doorgegeven naast de normale TV en radio zenders.

De goedkopere modulators geven vaak een breedbandig signaal en kunnen storing veroorzaken op frequenties van TV of andere signalen die zich in de buurt van het gewenste modulator kanaal bevinden. Ook geven deze modulators het audio signaal vaak mono door en niet in stereo!! De wat duurdere modulatoren zoals de Maximum MT30C A2 Stereo VSB geven niet alleen het geluid stereo door maar hebben ook vaak een ingebouwde regelbare versterker.

5 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

5 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in