LNB duo

Een duo lnb bestaat eigenlijk uit 2 lnb's in een behuizing, welke worden geschakeld met een ingebouwde 1.0  diseqc switch. Een duo lnb heeft u nodig wanneer er meer dan een satelliet ontvangen moet gaan worden.

In het verleden had Canaldigitaal alle beschikbare zenders uit het canaldigitaal abonnement op een satelliet. De Astra 1 19 graden oost. Op deze satelliet zijn ook veel Duitstalige en andere zenders beschikbaar. In een later stadium heeft canaldigitaal haar zender pakket uitgebreid met een aantal regionale tv zenders. Hiervoor werd mede door kosten te besparen een andere satelliet gebruikt, namelijk de astra 3B positie 23,5 graden oost.

Canaldigitaal is nu deze satelliet steeds meer gaan gebruiken. Op  dit moment  zijn alle HD zenders uit het Canaldigitaal pakket te ontvangen  via de astra 3B 23,5 graden oost. Daarnaast heeft Canaldigitaal nog een beperkt aantal zenders op de astra 1 zitten.

Om nu toch alle zenders van beide satellieten te ontvangen zijn er duo lnb's ontwikkeld.  Deze Duo lnb's zijn er in 2 uitvoeringen. Je hebt duo lnb's welke zijn ontwikkeld voor schotels van 60 cm, en je hebt duo lnb's waarbij de beide lnb's iets verder uit elkaar staan voor schotels van 80 cm. 

 In grotere schotels van 95 cm. en groter komt de brandpunt afstand niet meer uit, dus zal de astra 1 of de astra 3 niet goed doorkomen bij het afstellen. Wanneer u dus een grotere schotel heeft en deze wilt blijven gebruiken, is een universeel lnb beugel aan te bevelen waarbij meerdere lnb's in deze beugel geplaatst worden. In deze beugel zijn de lnb's bij het afstellen te verschuiven zodat een optimale ontvangst op alle satellieten mogelijk is. het is dan ook mogelijk om 4 of meer satelliet posities te ontvangen.

 Er zijn diverse uitvoeringen wat uitgangen betreft. Je hebt duo lnb's met een aansluiting voor gebruik van een satellietontvanger, maar ook twin duo lnb ( 2 aansluitingen) en quad duo lnb (4 aansluitingen)

6 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

6 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in