Led-oled TV

Er zijn diverse TV toestellen welke een satelliet tuner aan boord hebben. Deze TV-lcd-led toestellen worden dan aangeduid met de term "DVB-S" Houd in dat er een DVB-S Satelliet tuner aan boord is. Samsung, Sony en Philips hebben diverse LCD en LED toestellen welke ook Canaldigitaal gecertificeerd zijn en een fastcan functie hebben. Hier een overzicht van gecertificeerde canaldigitaal TV toestellen. 

Deze fastscan zoekfunctie functie is eigenlijk onmisbaar voor een satellietontvanger en dus ook voor een LCD of LED scherm. Dit houd namelijk in dat alle zenders bij het zoeken up-to-date worden gedownload via satelliet  met Ned. 1 op 1, Ned. 2 op 2, RTL4 op 4 Enz..

Willen we de Nederlandse TV zenders ontvangen die via Canaldigitaal beschikbaar zijn moet er allereerst  een mediaguard module geplaatst worden in het common interface slot van het LCD of LED scherm. Vervolgens kan er in deze module een Canaldigitaal kaart worden geschoven die deze zenders decodeert. Uiteraard hebben we een abonnement nodig bij Canaldigitaal om deze zenders zichtbaar te maken.

Nadeel ven een TV met satelliettuner aan boord is dat we altijd de TV moeten laten aanstaan als we bijvoorbeeld alleen een radio station willen beluisteren en eigenlijk het scherm niet nodig hebben. Bij een satellietontvanger die we hebben aangesloten op een TV. En voor weergave van het geluid op een stereo of home cinema installatie voor zowel TV als radio zenders, kan dat wel!! 

Ook kunnen we vaak geen programma opnemen en een ander tegelijkertijd bekijken. Simpel weg om dat er geen 2 satelliet tuners in het TV scherm zit, zoals dat wel het geval is bij diverse Twin satelliet tuners waaronder de Rebox RE8220

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.