Overzicht Veel gestelde Vragen

Vragen

Algemeen


Antwoorden


Faq upscalen

Wat is een upscaler of upscalen?
Ons huidige Nederlandse Pal systeem is 576i, dit is het signaal wat gebruikt word voor 'normale' TV uitzendingen in Nederland en België en ook de uitgang van een gewone DVD-speler of satellietontvanger, namelijk 576 lijnen van elk 720 pixels. Het binnenkomende beeld wordt 25 keer per seconde in twee delen ververst. Een deel voor alle oneven lijnen en vervolgens een deel voor alle daartussen liggende even lijnen. Deze techniek wordt interlacing genoemd. Maar hoe groter het Lcd of Plasma beeldscherm, hoe duidelijker de lijnen. Daarbij komt nog, wanneer een plaatje beweegt ten gevolge van het tijdverschil tussen alle tussenliggende lijnen op een andere plek geprojecteerd worden. Elke objectrand wordt vertekend weergegeven als een soort zaag of kam die overspringend van lijn naar lijn. Nu kun je dat signaal door een chip laten herberekenen naar een hoger aantal lijnen, dat wordt, als je meer lijnen wilt, upscalen genoemd. In het geval van de HD satellietontvanger en bijvoorbeeld een DVD speler met een HDMI aansluiting, wordt van het standaard Pal signaal een soort HD signaal gemaakt door het signaal kunstmatig op te waarderen door bijvoorbeeld het aantal beeldlijnen te verdubbelen. Daardoor word het beeld zichtbaar beter en zijn objectranden niet meer zo vertekend, als een kam of zaag overspringend van lijn naar lijn. Er zijn satellietontvanger zoals de Topfield TF 77110 HDPVR maar ook Lcd / Plasma schermen met een geïntegreerde upscaler aan boord.


AB Philips DSR 7141 werkt niet goed!

Na een kort onderzoek blijkt dat meerdere gebruikers van de Philips DSR7141 problemen hebben met de infrarood afstandsbediening.
Zelfs het gebruik van universele afstandsbedieningen etc. leveren problemen op (oa. ook bij Logitech gebruikers)
Blijkbaar is er op 2 maart 2010 nieuwe software voor de DSR-7141 via de satelliet te downloaden geweest en veroorzaakt deze problemen met de afstandsbediening

Oplossing:
1)Druk tegelijk op de STB en OK toets. 
De STB toets blinkt nu twee maal. 
2)Druk nu op "9" en "1", en daarna op OK. 
De STB toets blinkt opnieuw twee maal. 
De afstandsbediening is nu ingesteld op een andere code en werkt weer volledig.

(Met het invoeren van deze code wordt het protocol veranderd van XMP naar RC6. Om weer terug te schakelen naar XMP voert u in de bovenstaande procedure "9" en "0" in.)


DSR7141 afstandsbediening doet raar

Philips DSR7141 afstandsbediening doet niet wat ik wil!!
Wanneer uw afstandsbediening raar doet, en andere opdrachten uitvoert dan welke u selecteert, kunt u onderstaande procedure volgen om dit te herstellen:

1)Druk tegelijk op de STB en OK toets. De STB toets knippert nu twee maal. 
2)Druk nu op "9" en "1", en direct daarna op OK. De STB toets knippert twee maal. 
De afstandsbediening is nu ingesteld op een andere code en werkt weer volledig.

Wanneer u om welke reden dan ook deze handeling ongedaan wilt maken volg dan handeling 2)en voer dan 9 en 0 in.


Faq high definition hdtv

High Definition HDTV wat is dat?
De beeldkwaliteit van de HD satelliet ontvangers mits we deze aansluiten op een HDMI ingang van een LCD of plasma scherm is waanzinnig mooi en vele malen beter dan het beeld wat we gewend zijn van de normale TV uitzendingen. Uiteraard is dit alleen van toepassing als het om een HD uitzending gaat. Normale TV uitzendingen hebben een maximale resolutie van 720 x 576 beeld pixels. HDTV kan een resolutie weergeven van maximaal 1920 x 1080 beeld pixels,vandaar de uitdrukking 1080P ( progressive) of 1080 i (interlaced ) interlaced scanning is een techniek om de kwaliteit van het beeld van een beeld te verbeteren zonder meer bandbreedte te hoeven gebruiken. Wat is nou het verschil tussen 1080i en 1080p ? 1080 betekent dat elk beeld opgebouwd wordt uit 1080 horizontale lijnen en allemaal 1920 pixels lang zijn. Er bestaan twee methoden voor het overbrenging van deze High Definition afbeeldingen van 1080 lijnen: 1080i (interlaced scan) en 1080p (progressive scan). Interlaced scan beelden gebruiken de traditionele methode die nog steeds in de analoge TV uitzendingen worden gebruikt, waarbij elke tweede verticale regel informatie (ofwel de helft van het beeld) naar de televisie wordt verzonden. Gevolgd door de andere helft. Progressive scan beelden versturen het gehele beeld van boven naar beneden waardoor bewegings artefacten die bij interlacing kunnen voorkomen worden vermeden.


Faq-hdmi

Hdmi, een norm voor weergave digitaal beeld en geluid en betekend letterlijk: High Definition Multimedia Interface. 
Een aansluiting voor Audio/Videosignalen in ongecomprimeerde digitale vorm. 
Hdmi biedt een interface tussen elke compatibele digitale bron van Audio/Video bijvoorbeeld: satellietontvanger, kabeldecoder, Dvd speler, Audio/Video versterker en een LCD/plasma scherm.
Een Hdmi kabel bestaat uit 19 draden en de maximale bandbreedte is 14,9 Gbps.


Favorieten lijst maken rebox RE4220 RE8220

Hoe maak ik een favorieten zenderlijst met mijn Rebox RE8220 of RE4220

Druk op de OK toets tijdens het kijken van een programma.

U ziet een zenderlijst in beeld. Druk vervolgens Play list toets (zenderlijst manager)

Kies in het rechter menu”selecteer modus bewerken” Favorieten instellen. Kies vervolgens een rubriek bijvoorbeeld film.

Nu kies in de zenderlijst het programma welke je in het de favorieten lijst film wilt hebben,

selecteer deze zender en druk op OK. De zender zal worden toegevoegd aan je favorieten lijst film.

Na het bewerken van je lijsten(en) kies exit. Nu is het mogelijk met de FAV toets de complete zenderlijst op te roepen of een favorietenlijst.

Succes.


Functie Rebox power saving in stand-by mode aan

In het menu kies settings, en bij AV instellingen zit een optie “power saving in stand-by mode” Wanneer deze optie aan staat verbruikt u apparaat in de stand-by mode heel weinig stroom. Het opstarten vanuit stand-by duurt dan wel veel langer. Veel mensen maken standaard dagelijks, na een TV avond, gebruik van de deep-sleep functie door deze in het menu aan te zetten. vanwege de 1 watt power consumptie. Een belangrijke andere functie betreft het opschonen van het geheugen. Net als bij een computer kan er een proces blijven ‘hangen’, met bijvoorbeeld als mogelijk gevolg dat een opname niet verwijderd/verplaats/hernoemd kan worden, of dat het zappen wat trager wordt, of dat er eerder/langduriger sprake is van een ‘gecodeerde zender’ melding. Door minstens eens in de paar dagen een keer de deep-sleep functie te gebruiken, houd je de ontvanger in conditie. Houdt hiervoor de power button op de afstandsbediening van u Rebox 2 sec ingedrukt.


Harddisk werkt niet goed dsr8121

Wanneer bij een Philisp DSR2181 de harddisk niet meer goed data opslaat, is het beter deze te refurbishen
Hiervoor heb je een procedure nodig die als volgt gaat.
Decoder code om hdd te refurbishen.
1)Groene knop van afstandbediending ingedrukt houden tot pincode wordt gevraagd.
2)Pincode 756839+tijd. Bv. 13:10 is 1310 op eind.
3)Dan menu HDD recovery
4)Exit


Hoe groot moet mijn schotel zijn?

Aangezien er zeer veel satellieten in een baan om de aarde hangen, is het niet altijd gemakkelijk om te zien of we een bepaalde satelliet wel in Nederland of daarbuiten kunnen ontvangen, en welke schoteldiameter hier voor nodig is. Op de diverse satelliet footprints die via internet beschikbaar zijn, staan veelal per transponder de sterkte per regio aangeduid in dBW. (EIRP Equivalent Isotropically Radiated Power)
In Europa wordt eigenlijk alleen nog de KU band gebruikt maar in Azië en Afrika is ook de C-band actief. De C-band frequentie word aangegeven met 4 cijfers bijvoorbeeld frequentie 4,325 Ghz de KU band met 5 bijvoorbeeld 12.630. Ghz. Zo kunt u direct zien of het om een KU of C-band signaal gaat. Voor C-band ontvangst is vaak ook een grotere schotel nodig, omdat het uitgestraalde vermogen vaak lager is doordat de footprint van een C-band signaal vaak een groter gebied bestrijkt. We moeten hierbij denken aan schoteldiameters van 2 tot 4 meter!
Kijken we bijvoorbeeld op http://www.flysat.com/fta.php om te zien of we een bepaalde zender kunnen ontvangen in Nederland, bijvoorbeeld India TV http://www.flysat.com/tv-in.php staat in de rechterkolom de link naar de footprint waar we kunne zien hoe groot de sterkte van deze satelliet per regio is. Kijken we bijvoorbeeld bij: B4U Movies Middle East, staat er in de rechterkolom http://www.flysat.com/ebird9a-beam.php en zien we dat er in de buitenste ring een signaal van 40 dBW aanwezig is. Volgens onderstaande tabel hebben we hier een schotel nodig van 190 cm in de KU band, en een 160 cm. in de C-Band.

 

Onderstaande tabel geeft weer welke diameter schotel we ongeveer nodig hebben in zowel de C-band als de KU band.

 

EIRP / dBW
11 Ghz frequentie band
4 Ghz. frequentie band
34 3,90 meter 3,10 meter
35 3,50 meter 2,60 meter
36 3,10 meter 2,40 meter
37 2,90 meter 2,10 meter
38 2,50 meter 2,00 meter
39 2,30 meter 1,80 meter
40 1,90 meter 1,60 meter
41 1,80 meter 1,40 meter
42 1,60 meter 1,20 meter
43 1,50 meter 1,10 meter
44 1,20 metyer 1,00 meter
45 1,10 meter 0,95 meter
46 1,00 meter 0,85 meter
47 0,90 meter 0,75 meter
48 0,80 meter 0,65 meter
49 0,70 meter 0,55 meter
50 0,60 meter 0,50 meter
51 0,55 meter 0,48 meter
52 0,50 meter 0,45 meter

Hoe zenders zoeken Rebox ontvangers

Hoe zenders zoeken bij de Rebox satelliet ontvangers wanneer er weer eens zenders zijn verhuist naar een andere frequentie?
Bij Rebox satellietontvangers waaronder: RE2200, RE2210, RE4000, RE4210, RE9000, RE-8000 en RE-8500

Er zijn diverse mogelijkheden om zenders te zoeken bij deze Rebox serie satelliet ontvangers. Het makkelijkst is het om de canaldigitaal fastscan te gebruiken. In dat geval word er van satelliet een actuele canaldigitaal zenderlijst met alle belangrijke (nederlandse) zenders gedownload. Nederland 1 staat daarbij direct op Nederland 1, RTL4 op4 enz.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Neem de afstandsbediening van de Rebox en druk op menu, ga met de rechter of linkere cursor toets naar het installatie menu en selecteer optie zenders zoeken. Selecteer vervolgens zenders zoeken (SERVICE SEARCH) bovenaan ziet u fastcan en daaronder canaldigitaal. Selecteer nu op de onderste regel SD/HD service. Met HD of SD kiezen de HD kanalen bovenaan gesorteerd, of de SD (standaard kanalen)bovenaan. Ga nu naar de optie zenders zoeken en druk op OK. Alle zenders worden hierbij automatisch ingeladen. 
Kijk ook eens hier voor tips en tricks op de Rebox site 

Kiezen we een ander optie, bijvoorbeeld automatisch dan zal de satelliet ontvanger veel meer zenders vinden. Deze optie kunne we na een canaldigitaal fatscan ook nog eens doen. Zet bij de optie zoek type wel even "alleen FTA" de satellietontvanger zoekt dan alleen vrij te ontvangen zenders en geen gecodeerde Spaanse, Italiaanse en dergelijke satelliet zenders waar we toch niet naar kunne kijken. Na de scan zal de satellietontvanger alle zenders opslaan vanaf kanaal 1000. En dat is mooi want we kunnen daarna weer rustig een fastcan doen zonder dat de zenderlijst vanaf 1000 gewist word.

De satellietontvanger zal na een scan op bijvoorbeeld de Hotbird satelliet 13 graden oost zeker meer dan 600 zenders vinden waarvan we er nog geen 100 terug vinden in de canaldigitaalfastcan lijst!! Automatisch satelliet zender zoeken na een fastcan van canaldigitaal lvert dus een flink aantal gartis te ontvangen zenders op. Natuurlijk zit hier ook diverse troep bij! Maar deze kunnen we eenvoudig wissen.


Inverto scena5 HD zenders zoeken

Instructie Inverto Scena 5 HD zenders laden.


Kies Menu/ instellingen en druk op OK
selecteer fabriek instellingen en druk op OK
selecteer fabriek instellingen en druk op OK
Bij de vraag weet u het zeker druk op de GROENE toets.

Selecteer bij regel 1 land, via de rechter cursor toets “Nederland HD”
selecteer daarna regel 3 en druk op OK
bij het volgenden scherm “voorkeursinstellingen”wat in beeld verschijnt druk op de toets EXIT
Bij het volgende scherm “antenne instellingen: weer op EXIT drukken.
Sena 5 begint nu met het zoeken van de zenders.
Wanneer deze klaar is met zoeken druk op de GROENE toest om deze gegevens op te slaan.

Als het goed is zijn nu alle zenders opgeslagen met Ned. 1 HD op 1 RTL4 HD op 4 enz.


Kan ik hier een schotel plaatsen?

hoe weet ik of ik een schotel hier kan plaatsen?

Een eenvoudige manier om er achter te komen waar u een schotel kunt plaatsen voor Ontvangst van de Nederlandse satelliet zenders is het volgende.

Eerst moet u het zuiden bepalen daar moet de schotel naar toe worden gericht voor ontvangst van de Astra 1 satelliet 19 graden oost. Dat is ongeveer waar om 12.00 de zon staat, u kunt hiervoor ook een kompas nemen en ongeveer richting zuiden aanhouden. Het geografisch zuiden is niet gelijk aan het magnetische zuiden vandaar dat we het zuiden op het kompas moeten aanhouden.

De andere belangrijke satelliet voor ons Nederlanders is de astra 3 23,5 oost. Deze zit ongeveer 5 graden meer oostelijk. De beide satellieten hangen aan de horizon op ongeveer 30 graden hoogte.

Hoe kunnen we dit nu controleren?

Maak met 2 latjes van ongeveer 40 cm een hoek van 30 graden.

Houd de onderste lat horizontaal naar het zuiden gericht eventueel met behulp van een waterpas, op de plaats waar u de schotel wilt gaan plaatsen.

Kijk nu over de bovenste lat naar boven. Wanneer er zich geen obstakel (boom, struik of gebouw) voor u gezichtsveld bevind is de satelliet op deze plek te ontvangen. Wanneer u boomtakken in u gezichtsveld ziet moeten deze of gesnoeid worden tot u vrij zicht heeft. Vaak is het mogelijk in de tuin een plek te vinden als dit niet aan u gevel of balkon lukt. Het (plat) dak kan natuurlijk ook een optie zijn. Hiervoor zijn speciale buizen en tegelstatieven verkrijgbaar.

Er zijn ook diverse applicaties om een en ander te bekekenen, bijvoorbeeld deze:

www.dischpointer.com


Mediaguard highway ontvanger

Mediguard Highway satellietontvangers zijn door providers waaronder CanalDigitaal in het leven geroepen om een eenvoudige bediening van de satellietontvanger mogelijk te maken waarbij de zenderlijsten ook regelmatig geüpdatet kunnen worden. Een goede EPG, (Elektronische programma gids), zou daar ook toe moeten behoren. Nadeel is dat dit soort satelliet ontvangers beperkt zijn tot datgene wat de software toelaat. Waarbij de software volledig door CanalDigitaal beheerst word en ook automatisch via satelliet kan worden geüpdate.


Gangbare Mediaguard CanalDigitaal goedgekeurde satelliet ontvangers sorteren bij het installeren van de TV en Radio zenders automatisch de Nederlandse kanalen vooraan en plaatsen de rest van de kanalen daaronder. Het grootste probleem is de beperking in functionaliteit.  een dergelijke ontvanger heeft het probleem dat er onder andere geen zenders gesorteerd kunnen worden. Bijvoorbeeld willen we Net 5 op kanaal 8 kan dit niet. De ontvanger laad de kanalen in bij het automatisch zenders zoeken en sorteert deze automatisch. Vaak is er wel een favorietlijst beschikbaar.

Een probleem welke de digitaal media Highway satelliet ontvangers zoals de oudere DSR 7141 heeft. Is dat ze niet geschikt zijn voor ontvangst van alle satellieten. En dan voornamelijk zenders die met een andere symbolrate dan de gebruikelijke 27.500 en 22.000 op de satelliet te vinden zijn. Er zijn ook diverse zenders die met een ander symbolrate uitzenden!

Gelukkig zijn er ook satelliet ontvangers die een CanaDigitaal fastscan optie hebben zodat alle zenders automatisch worden ingelezen en gesorteerd maar waar we verder veel meer satellieten mee kunnen ontvangen als we dat graag willen. Wanneer we op de site van CanalDigitaal belanden, lijkt het wel of er niets anders bestaat dan de CanalDigitaal goedgekeurde satellietontvangers.

Bestellen van een schotelset bij CanalDigitaal kan dan ook tot teleurstellingen leiden wanneer blijkt dat deze ontvanger niet kan wat u graag zou willen. Het aanbod van CanalDigitaal is beperkt. Ik adviseer dan ook eerst u goed te laten informeren bij een specialist zodat u weet wat u wilt, en vooral ook wat u niet wilt!


Melding dit programma is gecodeerd

Melding "dit programma is gecodeerd" terwijl er toch beeld is. Kan af en toe in beeld verschijnen bij diverse satelliet ontvangers, waaronder de Inverto IDL 5550S en IDL 5650S. Dit is eenvoudig te verhelpen. Het protocol bij de inverto ontvangers om dit te verhelpen gaat als volgt. Kies menu, common interface en vervolgens instellingen. Zet hier de cam meldingen uit.


Rebox opname afspelen op een Windows computer

Zo ongeveer de meest gehoorde vraag bij Rebox is hoe zet ik een met mijn Rebox ontvanger gemaakte opname, over op mijn computer, ten behoeve van een backup, of het afspelen hiervan. Vwb het afspelen van opnames op een laptop; vaak wordt er een &lsquo;film/opname bibliotheek&rsquo; aangelegd, om plezier van te hebben op vakantie, bijvoorbeeld. NOTE: In de hier beneden getoonde link, wordt uitgegaan van een RE-8220HD PVR, plus ingebouwde HDD. De Rebox, alsmedede gebruikte Windows (7) PC, zijn aangesloten op hetzelfde netwerk.Voor de link naar de rebox site klik <a title="pdf download rebox opname naar computer." href="http://www.rebox.tv/download/handleiding-rebox-opname-afspelen-op-een-windows-computer-pdf/" target="_blank">hier</a></p>


Rebox zenders verplaatsen
Handleiding zenders verplaatsen Rebox RExxxx satellietontvangers. Waarbij je zelf kiest welk nummer deze zender moet hebben. Werkt ook na een fastcan. 

Zet ontvanger aan en druk op ok voor de zenderlijst. Druk op blauwe knop zenderlijst optie.
Zet lokaal zendernummer uit. Alle zenders zitten nu door elkaar maar je kunt ze nu verplaatsen naar elke plek waar je maar wilt. Ga hiervoor naar menu en kies zenderlijst manager. Kies zenders verplaatsen. Selecteer een of meerdere zenders ga nu naar het nummer in de linker lijst waar je deze zenders graag wilt hebben. Ga daarna naar de rechter lijst waar je zender(s) staan die je wilt verplaatsen en druk op de groene knop zenders verplaatsen. 
Niet zo ingewikkeld toch!

 


Satelliet programma opnemen en kijken naar een ander programma.

In sommige gevallen is het mogelijk met een standaard satellietontvanger voorzien van een satelliet tuner, een programma op te nemen, en tegelijkertijd een ander Tv programma te bekijken. Veel Nederlandse TV zenders konden vroeger ontvangen worden via een Frequentie via de Astra 1 positie 19 graden oost, Waar de publieke en nog een paar commerciële zenders op een frequentie uitzonden, namelijk 12.515

Deze frequentie is niet meer in gebruik. Alle zenders zijn inmiddels verhuist naar de astra 3B 23,5 oost.

Alle HD zenders op de Astra 3B 23,5 oost nu, zitten veelal op verschillenden frequenties. Dus dan gaat het niet.

Mijn advies als je wilt kijken en opnemen tegelijkertijd, kies dan voor een twin tuner. Twin tuners hebben zoals de naam al aangeeft 2 satelliet tuners aan boord.

Een twin tuner moet dan ook met 2 coax kabels worden aangeslotenop de schotelantenneals je onafhankelijk een willekeurig programma wilt kijken, en een ander willekeurig programma wilt opnemen.


schotel achter raam?

Kan een schotelantenne binnen geplaatst worden?

Ja dat kan. Maar onder andere alleen achter een ruit die het zicht op de satelliet niet belemmert.

Verder is het zo dat door het glas het signaal gedempt word, en afhankelijk van welk soort isolatie er gebruikt is in het glas kan dit voor problemen zorgen. Dubbel glas waar bijvoorbeeld metaaldamp in zit verwerkt kan het signaal flink dempen.

Regel is dat wanneer normaal gesproken een schotel nodig is van 60 cm je achter glas het beste een maatje groter neemt, bijvoorbeeld 80cm. Houd daarbij rekening met het feit dat de satellieten die voor on belangrijk zijn in het zuiden gepositioneerd zijn en dat de schotel op een plek moet staan waard deze door het glas vrij zicht heeft richting het zuiden.


Schotelinstellingen centrale schotelantenne Bachstraat en Mozartstraat Venray.

Centrale schotelantenne instellingen Appartementen Bachstraat en Mozartstraat.

In het antenne menu bij schotelinstellingen diseqc 1.0

selecteer bij:

Hotbird 13 graden oost poort 1

Astra 19 graden oost poort 2

Turksat 42 graden oost poort 3

Eutelsat 3WA 7 graden oost poort 4


Schotelinstellingen centrale schotelantenne Haammakestraat Veltumse kleffen Venray

Schotelinstellingen centrale schotelantenne Haammakestraat en Veltumse kleffen Venray.

In het antenne menu bij schotelinstellingen instellingen gebruik diseqc 1.0

selecteer bij:

Hotbird 13 graden oost poort 1

Astra 19 graden oost poort 2


Stotterend beeld tv

Ik krijg regelmatig meldingen van klanten dat het beeld stotterend of niet vloeiend in beeld verschijnt bij zowel de Rebox RE4000 als Inverto IDL5650S-5550S Scena5 satellietontvangers. Vaak is hier een bedieningsfout de oorzaak van. Op de afstandsbediening zit een toets die waarschijnlijk per abuis is ingedrukt en daardoor is het uitgaande resolutie signaal veranderd. Dit is eenvoudig te verhelpen.

In geval u een RE4000 heeft. Druk op de toets resolution, deze zit rechts boven aan op u afstandsbediening van de satellietontvanger. Druk deze toets herhaaldelijk in tot dat links boven in het beeld 1080i verschijnt. Wanneer u de ontvangers op fabrieksinstelling zet, heeft u het voordeel dat alle zenders daarbij ook nieuw worden ingeladen en dat de video resolution automatisch op 1080i word gezet.

In het geval u een Inverto IDL 5650s heeft en deze heeft aangesloten met een HDMI kabel, druk op de toets V Format tot dat de melding 1080I verschijnt. Deze toets zit rechts boven aan op u afstandsbediening. 
Heeft u de satellietontvanger aangesloten met een scart kabel druk dan op deze toets tot u de melding 576i krijgt.


Topfield TF7710 lan verbinden

Hoe kan ik opnames van mijn topfield TF7710 via LAN netwerk overzetten naar mijn computer?

De opgenomen bestanden die u wilt bewaren, kunt u overzetten naar uw PC via de netwerkaansluiting van uw Topfield;
• Sluit uw Topfield aan op uw netwerk met een netwerk kabel.
• Typ in de adresbalk van uw browser (Internet Explorer) het IP adres in van uw Topfield (kijk bij IP instellingen menu van uw Topfield). 
• Log in met Username = guest en Password = 0000 en u krijgt toegang tot de opgenomen bestanden. 
• Nu kunt u alle bestanden gemakkelijk overzetten naar uw PC.


Topfield tf7710 opname decoderen

Een klein nadeel van de Topfield TF 7710 HDPVR en andere PVR ontvangers, zoals de TF 4000 PVR is dat gecodeerde opnames op de harde schijf vaak naar een paar dagen niet meer af te spelen zijn.
Zeker nu CanalDigitaal met de nieuwe Seca 3 de codes dagelijks wisselt. Hier is wel een oplossing voor, namelijk gewoon een kopie maken van een gecodeerde opname tijdens het afspelen. Op dat moment word de opname ongecodeerd opgeslagen. We zullen het dus met onderstaande procedure moeten doen wanneer we een versleutelde opname later nog willen bekijken. 

Een opname die in de bibliotheek staat en waar het symbool achter de opname gedeeltelijk blauw is, wil zeggen dat deze opname gecodeerd oftewel versleutelt is opgenomen. 
Wanneer het symbool in de bibliotheek achter een opname geheel groen is, is deze opname tijdens het opnemen gedecodeerd. 
Dit ongecodeerd opnemen van een programma lukt niet wanneer we naar een gecodeerde opname kijken en gelijktijdig een ander gecodeerd programma opnemen.
De opname word in dat geval gecodeerd weggeschreven en zal pas worden gedecodeerd wanneer we deze opname op een later tijdstip afspelen. 
Het probleem bij het later bekijken van een gecodeerde opname is dat CanalDigitaal om beveiligingsreden de codes regelmatig wijzigt.
Het komt dan ook al vlug voor dat een gecodeerde opname niet meer gedecodeerd kan worden en dat daar de codes veranderd zijn en ten tijden van de opname er andere codes van toepassing waren. Om er dus zeker van te zijn dat we een opname ook na enkele weken of maanden nog kunnen bekijken moeten we een kopie maken die gedecodeerd is.

Hoe maken we van de opname in de bibliotheek op de Topfield TF 7710 HDPVR een gedecodeerde kopie?
Start de weergave van de gecodeerde opname door op afspelen te drukken, druk nu op de snel afspelen toets (onder de blauwe toets), tot er rechts boven in beeld zes keer de normale snelheid van het afspelen staat. Druk nu op de record toets. Er word nu een gedecodeerde kopie van de gecodeerde opname gemaakt.
De kopie is later in de bibliotheek terug te vinden met de naam van de oorspronkelijke opname en de toevoeging kopie erachter. 
We zien nu ook dat het symbool achter de opname groen is, de gecodeerde opname in de bibliotheek kan nu gewist worden.

Wanneer je de laatste software er in hebt zitten. Namelijk de TF-HSCB7.0039 Zit er een auto decodeer functie in waarmee je opnames automatisch kunt laten decoderen zodat deze altijd af te spelen blijven.
Ga hiervoor naar Menu, systeeminstellingen, Advanced settings. En zet hier auto decoding mode aan. Kies bij Auto decoding time wanneer het decoderen moet beginnen. Het beste kies je hier 3.00 uur in de nacht dan word de ontvanger meststal niet gebruikt! Bij auto decoding duration vul je in 5.oo uur. Wanneer je in je bibliotheek ziet dat er achter een opname een blauw of half blauw groende euro teken voor staat, kun je deze opname automatisch laten decoderen in de komende nacht. Hiervoor kies je in de bibliotheek de opname (rec)die gedecodeerd is en druk je op de opname toets. 
De opname word dan in de komende nacht automatisch gedecodeerd.

Een tip welke ik verder nog heb, is dat gedecodeerde opnames heel eenvoudig op een USB stick kunnen worden gezet en op een computer kunnen worden opgeslagen en worden afgespeeld. 
Dit kan via de USB aansluiting welke aan de voorkant van de TF 7710 HDPVR achter het klepje is terug te vinden.
Via de computer kan dit REC bestand worden afgespeeld met bijvoorbeeld de KM Player of Nerovision.
Dit zijn mediaplayers die op de computer geïnstalleerd kunnen worden en bijna elk media bestand weten af te spelen. 
Meer informatie over de KM player vind je hier