Complete schotel sets

Op deze pagina vindt u verderop een aantal complete voorbeeld schotelconfiguraties, welke regelmatig door mij worden verkocht en/of geïnstalleerd met actuele prijsinformatie. Aangezien er diverse schotel configuraties en mogelijkheden zijn, zal ik dit eerst nader toelichten.


Bij de diverse complete schotelantenne configuraties wordt gebruik gemaakt van het Diseqc protocol. Waarbij het mogelijk is om één of meerdere schotels of Lnb's aan te sturen. Lnb's zijn de koppen die voor in de schotel gemonteerd zijn. Veel gebruikt op dit moment zijn; de zogenaamde Duo Lnb's die het mogelijk maken de Astra 1 en Astra 3 te ontvangen. In deze Duo Lnb zit al een Diseqc switch geïntegreerd. 

 

Willen we meer satellieten ontvangen gebruiken we meerdere losse Lnb's in een schotel.  De lnb;s worden elk op een Diseqc switch  aangesloten. De diseqc switch wordt in de regel achter de schotelantenne monteert. Vervolgens word de uitgang van de switch met een Coax kabel aangesloten op de satellietontvanger. Het is dus niet nodig extra kabels te leggen. De satellietontvanger moet wel uitgerust zijn met het Diseqc protocol.  De diseqc switch krijgt via de satellietontvanger een signaal welke Lnbf deze aan moet voor doorgifte van de geselecteerde TV zender. En schakelt automatisch zonder vertraging naar de juiste Lnbf in de schotel. 

 

 


Een ander mogelijkheid is een motor te gebruiken. Voordeel hiervan is dat we meer satellieten kunnen ontvangen. Deze oplossing wordt vaak gebruikt wanneer er meerdere satellieten ontvangen moeten worden die zeer ver uit elkaar liggen. Bijvoorbeeld willen we de Turksat op 42 graden Oost, de Astra's en ook de Spaanse Hispasat op 30 graden West ontvangen, dan kunnen we meerdere schotels aan elkaar koppelen en aansluiten op een Diseqc switch, of monteren we een 100 cm. schotel aan een Diseqc 1.2 motor.

Nadeel van een Diseqc of actuator motor is dat deze meer onderhoud vergt in vergelijking met een vast systeem of de hieronder beschreven Diseqc switches. De zaptijd (wisselen van zenders) kan ook langer duren, daar de schotel eerst moet draaien als we een kanaal selecteren dat op een andere satelliet zit. En wanneer er op een draaibare installatie meer satellietontvangers zijn aangesloten, kan dit tot conflicten leiden met andere bewoners van het huis. Bijvoorbeeld wanneer u de schotel draait naar een ander satelliet! Ook wanneer we een Twin tuner gebruiken voor opname en weergave tegelijk kan dit problemen geven! Er kan geen programma opgenomen worden op bijvoorbeeld de Astra 2 terwijl er een programma bekeken word op de Astra 1! Toepassing met een Diseqc switch word dan ook vaker toegepast. Voordeel van een motor is wel dat we het hele satelliet spectrum kunnen afschuimen.

4 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

4 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in