coax AV netwerk kabel


Impedantie
Voor satelliet en antenne CAI aansluitingen gebruiken we altijd 75 Ohm coax kabels. Er zijn ook 50 Ohm coax kabel in de handel maar deze word vooral toegepast bij zend ontvangers, bijvoorbeeld bij 27 Mc bakkies en CCTV

Coax demping en kwaliteit
Coax kabel is er in diverse uitvoeringen en kwaliteit verkrijgbaar. Daarbij is de demping over een afstand aanzienlijk groter dan bij een korte kabel. Een hogere demping leidt tot een zwakker signaal. Doordat tijdens het transport van het signaal een gedeelte verloren gaat. Vooral bij dunnere kabels is de weerstand groter en het verlies dus ook. Dit speelt vooral bij digitale TV met interactieve toepassingen waarbij de demping al naar 20 meter problemen kan gaan opleveren voor het retour signaal.

Doordat de demping ook nog een groter is bij hogere frequenties, is de demping bij de hoogst gebruikte frequenties vaak standaard aangegeven. Bij kabel TV zit de hoogste frequentie bij 860 MHz. Bij satellietontvangst loopt dit op naar 2050 MHz.

Hoogfrequent demping
Het is dan ook van belang  altijd dubbel afgeschermde coax kabel van een goede kwaliteit te gebruiken met een binnen kern massief koper en minimaal 1 mm dik.
Daarbij komt ook nog de hoogfrequent afscherming die zeer belangrijk is. Wanneer een coax kabel goed hoogfrequent is afgeschermd, zal de kabel niet als antenne kunnen gaan werken en geen storende signalen genereren die als storing op het TV scherm worden weergegeven. bijvoorbeeld golven die door het beeld dansen. De afscherming hoog frequent word in Db aangeven.


In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat we geen dikke coax kabel van 7 mm toe kunnen passen doordat er bijvoorbeeld al een telefoon of thermostaat kabel in een PVC buis zit. In dat geval is het wel mogelijk in een satelliet installatie “wanneer de lengte niet boven de 25 meter uitkomt ook de V121 coax kabel van 5 mm toe passen. Je kunt ook de coax weer koppelen met een F verbinder naar 7 mm waar dat weer mogelijk is om het verlies te beperken.

9 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

9 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in