Camping

U heeft hier een ruime keus uit tal van satelliet ontvangst systemen welke gebruikt worden voor mobiele toepassingen. Vaste schotels voor op het dak van een caravan, camper of boot. Van handmatig af te stellen schotels tot volautomatische systemen die zelf de schotelantenne uitrichten op de door u geselecteerde satelliet. Alle satelliet ontvangers bij de sets zijn voorzien van een zenderlijst zodat u direct aan de slag kunt wanneer u de schotel gaat uitrichten.

Zoals u ziet op onderstaande footprint van Europa, is het ook relatief eenvoudig de Nederlandse Tv zenders met een eenvoudige 60cm schotelantenne te

ontvangen. Dit in tegenstelling tot Digitenne, waarmee de ontvangst van Nederlandse zenders alleen mogelijk is in Nederland en de grensstreken. Een 85 cm schotelantenne dekt een nog groter ontvangstgebied, hetgeen betekent dat u ook in een klein stukje Noord-Afrika en de Balkan landen nog Nederlandse publieke en commerciële zenders kunt ontvangen.

 

 

Er staan  verschillende camping sets aangeboden. Sommige bijvoorbeeld met een canaldigitaal kaart en andere sets weer zonder kaart. Het kan namelijk zijn dat u thuis al een canaldigitaal kaart heeft en deze wilt gaan gebruiken op vakantie.

Er worden hier sets aangeboden met een niet CanalDigitaal gecertificeerde, maar wel goedkopere satellietontvanger. Dat wil overigens niet zeggen dat de niet gecertificeerde slechter zijn!! Voor de onafhankelijke vakantiegangers hebben we sets met een 12 volt ontvanger die dus ook te gebruiken zijn op accu wanneer er geen netspanning aanwezig is.  Deze 12 volt ontvangers zijn ook  vaak voorzien van een infrarood oog zodat de satellietontvanger netjes kan worden ingebouwd uit het zicht.


Een los campingstatief met een losse schotel zoals de triax 64 of 54 cm met klap arm word  het vaakst toegepast. Een groot voordeel van een los campingstatief in vergelijking tot een vaste schotel op het dak van de camper of caravan, is dat wanneer een boom of gebouw het zicht naar de satelliet belemmert u de mogelijkheid heeft het statief te verplaatsen naar een plek waar deze wel zicht op de satelliet heeft. Geeft u de voorkeur aan een vaste schotelantenne op het dak van u caravan of camper heeft Travelsat de betaalbaare en lichte UFO in het programma.  de schotelantenne kan vanuit u  caravan uitgericht kan worden.

 Om tijdens uw vakantie uiteindelijk van storingsvrije satellietontvangst te kunnen genieten dient de schotelantenne optimaal op de satelliet uitgericht te staan.  Om die reden verdient het aanbeveling  een  satellie zoeker en  eventueel een kompas aan te schaffen. Deze hulpmiddelen in combinatie met de afstemfunctie in het menu van de satellietontvanger vereenvoudigen het uitrichten van de schotelantenne.
Ook zijn er handige apps verkrijgbaar in de app store van u smartphone. Bijvoorbeeld: Satellite Finder
Met dergelijke apps is het afstellen van een schotelantenne heel wat gemakelijker.

 Zorg er altijd voor dat uw schotelantenne vrij zicht heeft op de satelliet. Begroeiing en/of bebouwing mogen het zicht op de satelliet niet hinderen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw schotelantenne  Het is erg belangrijk bij het uitrichten van de schotelantenne deze met hele kleine stukjes en zeer langzaam te bewegen. Probeer voordat u op reis gaat de installatie thuis even goed uit, zodat u op de hoogte bent van de werking van uw satellietsysteem.

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 12

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 12

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Stel een Aflopende Directie in