Antenne cai producten

TV, FM, CAI, Antennes, versterkers, verdelers en toebehoren.
Ook voor onderhoud, reparatie en uitbreiding van o.a. uw Ziggo en UPC kabel tv aansluiting thuis, bent u hier aan het goede adres.

Analoge en digitale signalen, zoals we die ook kennen van cai en centraal TV radio antenne netwerk thuis, worden in deze rubriek behandeld. Wat veel thuis word toegepast is een analoog centraal antenne signaal welke gesplitst is naar verschillende tv toestellen in huis.

Normaal gesproken behoort een signaal van de kabel tv ongeveer 70 decibel te zijn als het u huis binnenkomt bij het zogenaamde overnamepunt. Het kan echter zijn dat dit lager is en wanneer we het signaal dan gaan splitsen naar meerdere aansluitpunten dit niet zonder gevolgen is. Wanneer we met een digitale decoder kijken verschijnen en dan blokken in het beeld, het beeld word niet volledig opgebouwd, of we hebben helemaal geen beeld! Bij analoog kijken gaat dit vaak gepaard met veel ruis (sneeuw) in beeld.

Dit wordt meestal veroorzaakt door een te laag signaalniveau op de antenne aansluitdoos.
Mogelijke oorzaken kunnen zijn:
Te veel demping in het centraal antenne net.
Te lange kabels.
Slechte coax kabel of teveel verdelers .

Het beeld hoeft niet bij alle zenders slecht te zijn, het kan best zijn dat een aantal zenders nog goed van kwaliteit zijn. De juiste oplossing is dan ook een kwaliteit versterker en verdeler te nemen, waarbij eerst het binnenkomende kabel, tv, radio signaal met een versterker wordt versterkt. Dit is waar antenne signaal het huis binnenkomt. Dit noemen we ook wel het cai overnamepunt. Na de versterking kan het signaal worden verdeeld met een verdeler.

Zeer belangrijk is dat wanneer je achter de versterker nog digitale interactieve diensten gebruikt zoals video on demand of een internet verbinding, je een versterker met een zogenaamd retourkanaal nodig hebt. Gebruikt u een goedkope versterker van de gamma of praxis loopt u het risico dat het signaal overstuurd word en dat er andere problemen het beeld vervormen door een te hoog signaal! Veel goedkopere antenne versterkers kunnen een te hoog signaal niet verwerken. Een goede kwaliteit antenne versterker is dan ook belangrijk. Er zijn diverse antenne versterkers die ook regelbaar zijn voor optimaal beeld en geluid.

 

Wat is het verschil tussen signaal verdelers en multitaps?
Een verdeler wordt veel toegepast in bijvoorbeeld woonhuizen om het centraal antenne signaal in huis te verdelen naar verschillende tv toestellen, deze verdeeld het antennesignaal met maar een paar dB verlies en kan, wanneer het signaal sterk genoeg is soms ook zonder versterker gebruikt worden. 

Een multitap of aftap element daarentegen lust het antennesignaal door naar verschillende aansluitingen, waarbij diverse aansluitingen een andere demping hebben.  Bij een multitap moet een versterker gebruikt worden vanwege de hoge demping, Door deze hoge demping en onderlinge scheiding beïnvloeden de verschillende aansluitingen elkaar bijna niet.

9 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

9 Artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in