Satelliet ontvangers

Naast ontvangers met een ontvangst  tuner zijn er ook zogenaamde twin tuners. Dit zijn satellietontvangers welke gelijktijdig een of meerdere programma’s kunnen opnemen, terwijl u naar een ander programma kijkt. Het is in dat geval wel vaak noodzakelijk dat deze satellietontvangers  worden aangesloten met 2 coax kabel op de schotelantenne bijvoorbeeld een duo lnb met 2 aansluitingen.  Of schotel met twin lnb’s en  diseqc switches.

Er zijn nu nog SD (standaard digitaal) satellietontvangers, maar deze zullen snel uit de markt verdwijnen nu meer en meer zenders overgaan naar mpeg4 waarin HD (high definition) uitzendingen mogelijk zijn. Waarschijnlijk gaan de Nederlandse SD zenders ook in 2013 of 2014 geheel verdwijnen van de astra 1 19 graden oost!

Willen we optimaal van HD kunnen genieten  heeft u een plasma, LED of LCD scherm full HD met een HDMI aansluiting nodig. Het is wel zo dat wanneer u een ouderwetse beeldbuis tv heeft waar alleen een scart aansluiting opzit, u wel de HD uitzendingen via een HD ontvanger met scart aansluiting kunt zien, De beeld kwaliteit is dan uiteraard niet in HD maar wel al zichtbaar beter dan met een standaard SD ontvanger.

Welke satelliet ontvanger willen we?De keuze is vaak niet zo moeilijk, wanneer u weet wat u wilt! Een eenvoudig te bedienen standaard Seca Mediaguard satellietontvanger geschikt voor HD ontvangst, bijvoorbeeld de Rebox RE-2210 Verder een vaste schotelantenne gericht op de Astra 1 en Astra 3 met een Duo Lnbf en we zijn al een heel eind klaar.  Dit levert namelijk al ruim 200 TV zenders en evenveel Radio zenders op in een perfecte beeld en geluid kwaliteit. Waaronder alle bekende Nederlandse publieke, regionale en commerciële TV en Radio zenders. Dit natuurlijk wel in combinatie met een eventueel CanalDigitaal kaart en abonnement.  

Het is zo dat de CanalDigitaal Mediguard gecertificeerde satellietontvangers zoals de Canaldigitaal M7 801 en philips dsr 8141 HD PVR veelal beperkt zijn door de CanalDigitaal software die in deze ontvangers gebruikt word. Informatie of een zender gecodeerd is en welke satelliet deze zit worden niet weergegeven. Zenders her nummeren is al helemaal niet mogelijk. Alleen het aanmaken van favorieten lijsten.

Canaldigitaal CanalDigitaal beheerst deze Philips Mediaguard CanalDigitaal gecertificeerde satelliet ontvangers middels een zogenaamde "forced update"  Dit houd in dat software automatisch via satelliet in de satellietontvanger geladen word  zonder dat u daar invloed op hebt. Meestal is dat handig maar niet altijd. Een automatische update in oktober 2011 zorgde ervoor dat met dePhilips  DSR2221 via een diseqc switch op poort 3 er geen astra2/Eurobird zenders (BBC-ITV) meer ontvangen konden worden. Canaldigitaal heeft aangegeven dit probleem ook in de toekomt niet te zullen verhelpen. Wat er op neer komt dat deze niet meer door canaldigitaal ondersteunt worden of dat er nog nieuwe software voor word uitgebracht. Canaldigitaal gecertificeerd wil dus in dit geval helemaal niets zeggen!

Bij andere goedgekeurde gecertificeerde satellietontvangers waaronder diverse Rebox ontvangers kunnen we software via een USB stick in de ontvanger laden. Ook het terugzetten van eerdere software versie is mogelijk.

Ook is het niet altijd mogelijk programma's ver vooruit te programmeren. Voorbeelden de Philips DSR 7141 of DSR 8121. Terwijl dit op een Homecast of Rebox ook buiten de EPG gids om kan. Willen we meer vrijheid met de indeling en sortering van de TV en Radio kanalen, meerdere programma's tegelijkertijd opnemen. Dan zijn de eerder genoemde Philips CanalDigitaal Mediaguard ontvangers vaak niet of nauwelijks geschikt.

Satellietontvangers die ook CanalDigitaal gecertificeerd zijn en geen beperkingen hebben.
Deze satellietontvangers zijn geschikt voor een handmatige of automatische kanaal zoek functie op diverse satellieten zodat deze voor een hele reeks van satellieten gebruikt kunnen worden, en daardoor beter geschikt is voor multi satelliet ontvangst. Hier geld weer, laat u goed voorlichten voordat u tot koop overgaat! Ontvangers zoals de Rebox RE 8500 HD PVR, Rebox  RE 2210 zijn dan veel beter toegerust voor deze taken.

Rebox  satelliet ontvangers zijn satelliet receivers die voor diverse markten in Europa en daarbuiten zijn ontwikkeld en voorzien van veel extra mogelijkheden. Deze satellietontvangers zijn veelal geschikt om meer satellieten te ontvangen dan alleen de stadaard Astra 1 en de Astra 3. Zij  kunnen ook satellieten ontvangen zoals de Astra 2/Eurobird, Eutelsat, Nilesat, Arabsat,  Hispasat, Turksat , Altlantic bird en ga zo maar door, mits we daarbij wel de juiste schotelantenne nemen.

Plaatsen we in deze ontvangers de juiste kaart en indien nodig een common interface module, is deze ontvanger ook geschikt voor een CanalDigitaal kaart. Klaar om alle CanalDigitaal abonnementen te ontvangen. Uiteraard in combinatie met het juiste abonnement. Het is ook mogelijk een abonnement af te sluiten bij andere providers zoals het Braziliaanse pakket van CABO of het Japanse JSTV waar een Cryptoworks module voor nodig is.

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 20

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 20

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Stel een Aflopende Directie in